Voorleeskwartier

Kunnen honden lezen dan? Nee hoor, maar honden kunnen wel luisteren naar het verhaal wat iemand anders hen voorleest. Het voorleeskwartier is er voor kinderen die lezen lastig vinden en daardoor ervaren dat lezen helemaal niet leuk is. En vooral al niet als je dat voor een volle klas moet doen…kinderen voelen dan de ogen op zich gericht en zijn bijvoorbeeld bang voor oordelen.

Bij het voorleeskwartier richt ik me op basisschoolleerlingen van groep 3 t/m 7. Elk kind komt tien keer bij mij en mijn gecertificeerde hond voorlezen. We beginnen met een gesprekje en eindigen met een spelletje met de hond. Tussendoor leest de leerling een verhaal voor en krijgen de kinderen korte opdrachten mee voor thuis. Een doel is hun motivatie te prikkelen om ook thuis leeskilometers te maken. Er zijn inmiddels tal van leerlingen die door deze voorleesmomenten het plezier in lezen hebben gekregen, merken dat hun leesvaardigheid is verbeterd en meer zelfvertrouwen hebben gekregen.
Na 10 weken hard werken en leeskilometers maken, volgt uiteraard een mooie beloning: leerlingen mogen voorlezen voor de klas, met de altijd zo trouwe en oordeelloze voorleeshond naast zich.

Wat ik en de hond nodig hebben om dit werk te kunnen doen?
Een lokaal met zo min mogelijk geluiden van buitenaf waar we rustig ons werk kunnen doen en de kinderen zich veilig voelen.

Ik werk in opdracht van basisscholen. Vanwege het welzijn van de hond kan ik per keer maximaal 2 uur aanwezig zijn op de basisschool.

Enthousiast? Neem gerust contact met mij op!