Honden in de zorg

Vanaf 2018 ben ik bijna wekelijks te vinden in servicecentrum Het Laar in Tilburg. Er bevinden zich daar 3 afdelingen waar mensen wonen met dementie. Ik begon daar met Shuka en introduceerde vervolgens Jerry op de afdelingen. Met mijn activiteiten  reageer ik op wat er op dat moment nodig is. Er ontstaan vele magische momenten tussen de bewoners en de hond die we als mensen niet voor elkaar krijgen. De bezoeken met de hond geven zintuiglijke prikkeling, verbinding, vreugde, troost, zingeving, gezelschap, spel en motivatie om in beweging te komen.

Het wordt vaak onderschat hoe vermoeiend dit werk is voor een hond, daarom is het belangrijk dat de hond gecertificeerd wordt om dit werk veilig uit te voeren en dat de begeleider precies weet wat hij aan het doen is.

Vanwege het welzijn van de hond kan ik maximaal 2 uur achter elkaar aanwezig zijn, hierin worden rustmomenten samen met een bewoner gecreëerd.

Heb je vragen of opmerkingen? Neem gerust contact met mij op!