Over mij

 

Het is fijn om te weten met wie je samen gaat werken, maar een hele pagina over mezelf, dat is toch wel wennen hoor! Ik ben niet gewend om in de spotlights te staan. Al vanaf dat ik een klein meisje was, geloofde ik dat een ander de aandacht harder nodig had dan ik. Een hardnekkige overtuiging én levenswijze, die mij zowel positief als negatief heeft gevormd. Ik deed wat van me verwacht werd en omdat ik veel op mezelf was aangewezen ben ik op jonge leeftijd al volwassen geworden

Ik ben opgegroeid in een gezin met moeder en een oudere zus, mijn vader overleed toen ik 4 jaar oud was. Het was niet makkelijk voor ons en daardoor ben ik op vroege leeftijd  al ingetrokken bij mijn huidige man. Inmiddels zijn we 23 jaar samen, 16 jaar getrouwd en ouders van 3 prachtige dochters!

We prijzen ons gelukkig met elkaar en drie gezonde dochters. Maar we hebben ook de grillen van het leven meegemaakt. Mijn schoonouders overleden korte tijd na elkaar en in die tijd ontstond in ons gezin een spanningsveld. Mijn man is veteraan en de dood van zijn ouders heeft de spreekwoordelijke emmer doen overlopen, waardoor zijn uitzend-gerelateerde PTSS duidelijk merkbaar werd voor ons allemaal. Het gezin ontwrichtte regelmatig en mijn toekomstperspectief veranderde: met al die rollen die ik moest vervullen (partner, moeder, kostwinner, vriendin, Ilona, etc!!) was het verreweg het toekomstperspectief waar ik van gedroomd had.

Mijn grootste drive om telkens weer door te gaan is mijn onvoorwaardelijke liefde voor onze meiden en de honden geweest.  

Toch is in deze heftige tijd ook mijn eigen herstel begonnen. Ik leerde lotgenoten kennen en werd mij bewust van het grensoverschrijdende gedrag van mijn man.

Mijn herstel gaat ook over het ontmoeten van hulpverleners. Ik ben dankbaar voor de (on)handige hulp die zij geboden hebben, waardoor ik in staat ben geweest om mezelf te leren kennen, keuzes te maken en door te groeien naar de persoon die ik nu ben. Ik wandel nu met een hele grote, figuurlijke rugzak verder, op weg volgens mijn waarden en naar mijn eigen dromen.

Er zijn gelukkig ook al genoeg dromen die werkelijkheid zijn geworden: Ik heb mijn eigen bedrijf gestart, ik werk met (hulp)honden en ik mag dagelijks mensen helpen en dat geeft mij enorm veel energie en voldoening!

Hoe mijn loopbaan er precies uitziet en welke mooie ontwikkelingen er nog aankomen, kun je vinden op mijn LinkedIn pagina: linkedin.com/in/shukacoaching

 

                                 Liefs Ilona